Adobe Way

Show info +

Adobe Way

Hide info -

Engaging the steep topography at this Sonoma site began as a practical exercise to address access and led to a more holistic design approach for of the residence itself. The lower level at this two-story house carves out a space in the hillside to allow for a complete firetruck turn-around at the top of the driveway. Its concrete retaining walls create a striking void under the primary level of the house. This horizontal floor plane spanning above the driveway cavity below becomes the primary datum that the multi-ridged roof plays against. A fanning plan wraps the horizontal mass around a central focal point and directs the upper level in a very extroverted fashion back out to the landscape. Panelized corten cladding also ties the exterior finish back to the ground with its strong connection to the rust-colored dirt on-site.

Team

Casper Mork-Ulnes, Grygoriy Ladigin, Kyle Anderson, Alicia Hergenroeder, Tom Erdman

Photography

Mork Ulnes Architects