Ullevålsveien

Show info +

Ullevålsveien

Hide info -

This renovation of a classic 1890s apartment in Oslo was an effort to create public and private zones needed for a family with small children and many overseas visitors.

The spiral, snail-like organization of the plan starts in a large entry foyer that opens through grand doors into 3 parlor rooms. These parlor rooms face the street and the apartment spirals inward to a distinct family zone that looks out to a courtyard in the center of the building.

Clerestory windows provide natural light and enlarge spaces in landlocked (windowless) bathrooms. Floors and cabinets were lightened with white-pigmented oil and all walls were painted white to combat dark Scandinavian winter days.

Team

Lexie Mork-Ulnes, Casper Mork-Ulnes.

Photography

Espen Grønli & Hans Petter Smedby